- Autor: Kozalina
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr | 360 |
Vločky ovesné | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 100 |
Česnek | 15 |
Dochucovadla:
majoránka a/nebo provensálské koření, sůl a pepř dle chuti
Energetická hodnota celkem: 5110 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut. Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.